1.kolo Beh na Stráň

                                             Autor:  MIro Letko

                                             Foto: Peter Minarovský ,Marianna Letková

                                               

Minulý týždeň v nedeľu sme absolvovali prvú etapu prvého ročníka našej novej bežeckej ligy Tour de Považie. Deň pred etapou to nevyzeralo príliš dobre, celý deň pršalo a trať bola dosť rozmočená a šmýkalo sa. Ale našťastie na večer sa vyčasilo a bolo dosť teplo, navyše na nedeľu hlásili pekné počasie. V nedeľu ráno sme sa pomaly začali schádzať za reštauráciou Poľovník. Účasť na prvom kole sa zastavila na čísle osem ľudí.

Spoločné foto na štarte

Číslo to nie je nejako ohromné, ale nato že pretek nemal žiadnu propagáciu, boli sme s účasťou veľmi spokojní. Štart bol naplánovaný na desiatu hodinu, čo sme aj dodržali. Na štart prišiel aj Ľubo Kováčik ako deň predtým sľúbil, takže o víťazovi tejto etapy bolo rozhodnuté. Etapa to bola krátka, takže to bolo zo začiatku aj dosť vyrovnané. Hneď od prvých metrov sme sa vydali do kopca všetci pretekári bežali v jednom balíku. Až po prvom stúpaní a na začiatku druhého stúpania sa zo skupinky odtrhli Michal Letko a Ľubo Kováčik.Za nimi v tesnom závese Miro Labudík Peter Bielik. Za nimi s menším odstupom Lukáš Martinka, Miro Letko a Pavol Jankech. Dušan Letko strácal na hlavnú skupinu asi 10metrov. Po druhom stúpaní bežci prebehli krátku 200 metrovú rovinu po asfaltovej ceste, na konci ktorej bežcov čakal servisný team v podobe fotografov a "povzbudzovačov". V poslednom stúpaní na Vodárne bol v čele stále Ľubo Kováčik za ním v tesnom závese Michal Letko, potom veľká skupina Miro Labudík, Peter Bileik, Lukáš Martinka a Pavol Jankech. Miro Letko v týchto miestach strácal na túto skupinu nejakých 10 sekúnd. Z Vodárni čakal bežcov krátke zbehnutie do lesa, kde začal Peter Bielik s Palom Jankechom doťahovať Michala Letka a Mira Labudíka. Ďalší 1,5km sa bežal cez les a po rovine. Na lúke Diel sa rozplynula aj hmla a na trať zasvietilo slnko. To už bežci vbiehali do predposledného stúpania na najvyšší bod tejto etapy Stráň. Na otočke pri televíznom vysielači bol prvý Ľubo Kováčik ,ďalej nasledoval Peter Bielik a Pavol Jankech, potom Michal Letko a za nim Miro Labudík s Lukášom Martinkom ja som strácal na túto dvojicu zhruba pol-minútu.Za mnou bežal ešte Dušan Letko. Zo Stráne čakala bežcov tá istá trať až na vrchol Vodárni, kde bol cieľ. V druhej polovici etapy boli rozstupy medzi bežcami trochu väčšie takže o poradí bolo rozhodnuté. Víťazom historicky prvej etapy Tour de Považie sa stal Ľubo Kováčik.

Ľ.Kováčik v cieli

Druhý skončil Peter Bielik a tretí Pavol Jankech . Najlepšie z nášho klubu skončil Michal Letko na peknom štvrtom mieste. Po etape sme spravili spoločné foto a spoločne sme sklusali dole do miesta štartu. Etapa dopadla veľmi dobre, nikto sa nezranil, všetci dobehli do cieľa a hlavne máme za sebou kvalitný tréning, čo bol aj cieľ (aspoň môj).

Spoločné foto po pretekoch

Teraz cez víkend máme voľno ,ale budúci týždeň sa už určite všetci tešia na druhé kolo ligy, tento- krát sa Tour presunie do centra mesta a pobeží sa na Manínec s pekným výhľadom - všetkých pozývam Cool, aj keď tam ja nebudem . Cry